Om Reiseliv – global forståelse

Nå har du sjansen - du vil i løpet av skoleåret besøke både Nord- Afrika, Sør-Afrika og Europa. Verden blir stadig mer tilgjengelig og det å reise mellom verdensdeler har blitt en naturlig del av hverdagen vår. Reiseliv – global forståelse er noe mere enn å bare sette seg på et fly for å komme til destinasjonen. Du skal planlegge lange og korte reiser, og formålet med turen skal stå i fokus.

Når man besøker en annen by eller et annet land er det viktig å danne seg en kulturforståelse og skaffe seg et historisk innblikk. Som elev får du planlegge og gjennomføre reiser som også legger vekt på at vi hele tiden er underveis, både mentalt og fysisk. Hvordan vil det for eksempel påvirke deg å reise til Afrika og hvordan kan du påvirke de du møter på din vei?

Gjennom blogger og film/foto skal du også dokumentere reiseopplevelsen, og det å møte mennesker som har et annet perspektiv på kultur, livssyn og rikdom kan gi deg minner for livet. Du får innføring i blogging, fotografering, filming og etterbehandling av det du har laget.
Nå har du sjansen til å planlegge reiser som du interesserer deg for. Du vil i løpet av skoleåret besøke både Nord-Afrika, Sør-Afrika og Europa.

Verden blir mindre og forskjellene mellom mennesker blir større. Vi vil gjennom skoleåret ha fokus på temaer som kulturforståelse og nord/sør spørsmål. Er du opptatt av menneskerettigheter og om hvordan man kan bidra for å gjøre en forskjell? Da er denne linja noe for deg.  

En del av undervisningen foregår i Oslo der du får muligheten til å besøke relevante institusjoner.  
Eksempler på steder vi kan besøke eller få besøk av er
Nobels fredssenter, Kirkens Nødhjelp, Redd Barna, Press, Røde Kors, Changemaker, Holocaust senteret, Litteraturhuset, Regnskogfondet, Innovasjon Norge, reisebyråer, ambassader og asylmottak.
Etter et år på Reiseliv - global forståelse har du fått sett flere deler av verden, og det kan være med på å forandre dine holdninger for alltid. 
Sjekk ut årets blogg her.
Se vår blogg fra reisene skoleåret 2016/2017 her.

Innhold på linja

Planlegge reiser
Kulturforståelse
Nord/Sør spørsmål
Solidaritet
Menneskerettigheter
Utvikling 
Storbykultur 
Historie
Foto/film/blogg
Frivillig arbeid
Matkultur
Interrail
Etikk på reisen
Miljø og bærekraft
Sikkerhet og ansvar
Guiding
Praksis

Ansatte

Kari Cecilie Wedum

Kari Cecilie Wedum

Reiseliv - global forståelse

Kari Cecilie har lang fartstid som lærer på Holtekilen. Hun har god erfaring med å tilrettelegge for og reise med elever i inn og utland, og har selv bodd, arbeidet og gått på skole i USA.
Kari Cecilie er utdannet ved HiO med en master i Formgiving kunst og håndverk og videreutdanning i utviklingsstudier.

Klassetur

Obligatorisk: Ja
Pris: 10 000
Varighet: 7 dager

Inter-Rail! Klassen planlegger selv en Inter-Rail, togreise i Europa. Du er selv med og bestemmer reisemål og innhold på turen!

Når reisemålet er bestemt, benytter vi linjetimer til å sette oss inn i historie og aktuelle temaer knyttet til stedet vi velger å besøke.

Priser

Fra kr 124 800,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen
  • Studietur: Fellestur til Marokko
  • Studietur: Reiseliv - Global forståelse i Europa (10 000 kr)
  • Studietur: Reiseliv - Global forståelse til Sør-Afrika (22 000 kr)

Hva sier våre tidligere elever