Noe av det mest karakteristiske ved skoleåret er det du opplever når du bor på skolen. De fleste elevene bor på dobbeltrom, men skolen har også enkeltrom. Enkeltrommene er forbeholdt elever med spesielle behov.

Du lærer mye på linja, i valgfag, fellesfag og på reiser. Men det er kanskje spesielt i bofellesskapet at du henter den viktigste lærdommen om livet! Dette fellesskapet er en viktig del av skoleåret som gjør skoledagen annerledes. Internatlivet kan være slitsomt og krevende, og du utfordres når du må finne balansen mellom å sette grenser og vise toleranse.

På internatet kan du lære å vise spesiell omsorg når noen trenger det, du vil utvikle evner til samspill og nærkontakt med romkamerater og medbeboere. Selv om skolen er nær Oslo, velger elevene å delta aktivt i det sosiale livet på internatet og i skolens fellesrom. 

Fellesskap og venner, samtaler og kveldskos er stikkord for noe av det livet på internatet byr på. På Holtekilen vil du få venner for livet!

Beliggenhet

Holtekilen er den folkehøgskolen i Norge som ligger nærmest Oslo sentrum. Vår beliggenhet til tross så er det gangavstand til det fantastiske Fornebulandet hvor det er stort friluftsområde med joggeløyper, idrettsarenaer og badeplasser.

Det at dere har busskort hver måned er selvfølgelig en fordel da det bare tar ti minutter til Oslo sentrum, og alle de opplevelsene hovedstaden byr på.

Boforhold

De fleste elevene bor på dobbeltrom, men skolen har også noen enkeltrom forbeholdt de med spesielle behov. Rommene har enten bad inkludert, eller er litt større med bad og tvstue i umiddelbar nærhet.    

Fire ganger om dagen spiser vi felles måltider i skolens matsal, men det er også tilgang på kjøkken i internatet. 

Klasserommene er åpne hver dag fram til 22.30. Det er også fellesrommene med mulighet for film på storskjerm, bruk av lydstudio, trening i ballspillsal eller samtale foran peisen.

Elevene vasker egne rom og deltar i andre internatoppgaver etter turnus.

Internett

Det er trådløst internett i alle skolens bygninger.

Trening

Det er mulighet for rimelig trening uten bindingstid på Evo, Stabekk. Det er flotte turmuligheter i skolens nærmiljø og kun 200 meter til vannet hvis badetemperaturen tillater en dukkert.

Mangfold og miljø

Hver år er unikt og skolemiljøet blir til i det elevene møter hverandre og personalet. Du må derfor være villig til å engasjere deg i fellesskapet, bruke deg selv og ta medansvar.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Cookies