Ønsker du deg et kreativt og praktisk skoleår? Mote & Design er linjen for deg som er interessert i fashion og drømmer om å designe og sy klær til deg selv.  Å prøve seg som klesdesigner er en spennende prosess som handler om å sette dine kreative ideer ut i live. Du søker inspirasjon,  tegner skisser og skaper egne uttrykk gjennom form og farger og kan fritt velge stoffer, detaljer og tilbehør. Et år på Mote & Design kan være nyttig enten man ønsker å utdanne seg videre til ulike jobber innen motebransjen, eller vil ha søm og design som hobby.

Mote med storbypuls 
En typisk oppgave er å designe et plagg inspirert av det urbane Oslo. Vi drar ut i byen for å søke inspirasjon til det man skal lage. Det kan være former, farger eller teksturer fra brostein, graffiti, eller høyhus som fanger din interesse. Eller kanskje du finner noe spennende i byens gatemote? Inspirasjonen settes sammen til et «Moodboard» som blir utgangspunktet når du jobber videre med å tegne ditt eget plagg, som formes og sys under veiledning fra skolens dyktige lærere.  

Verkstedbasert undervisning 
I klasserommet har vi alt det man trenger av utstyr, som symaskiner, byster og store arbeidsbord. Her lærer du å bli venn med symaskinen, blir kjent med ulike sømteknikker og tilpassing av mønstere. 

Sømverkstedet er åpent for deg hver dag fra 9-22.30 og det er alltid hyggelig når det er mange som sitter og jobber og som kan hjelpe hverandre. Lærerne er engasjerte og tar gjerne turen innom verkstedet på kvelden når de har tilsynsvakt. 

Mote og verdier 
Vi holder oss oppdatert på hva som skjer i motebildet og snakker om hvordan trendene endrer seg, hvilke designere og brands inspirerer eller provoserer, eller hva som kjennetegner tidløs design og god kvalitet. 

Her lærer du å tenke bærekraftig når du skal velger materialer, og vi ser på klær og forbruk i et miljøperspektiv. Ved å undersøke garderobene våre og se på hvilke plagg vi er glad i eller hvilke klær vi ikke liker så godt, blir vi kjent med våre egne behov. Vi snakker om hvilke egenskaper ulike plagg har og hva som definerer egen stil. Trenger vi egentlig så mange plagg som vi har i garderobene våre, og kanskje kan vi redesigne noe av det vi har? Kanskje kan vi bli flinkere til å skape mote som både er stilig og varer lenge. 

Foto og styling 
Det blir også en oppgave der du skal designe din egen kleskolleksjon som skal sys og presenteres gjennom motefoto. Du får tilgang til proft fotostudio med lamper og kamerautstyr. I samarbeid med dine medelever, planlegges og gjennomføres en fotoshoot der klærne settes inn i en spesiell stemning eller stiluttrykk som passer til det du har laget. Her får du kjennskap til virkemidler som styling, posering, location og lyssetting.  

Relevans 
Et år på Mote & Design kan være nyttig enten man ønsker å utdanne seg videre for å jobbe i motebransjen, eller ønsker å ha søm og design som hobby. 

Se presentasjonsfilmen om Mote & Design som Film & Foto har laget.
Instagram for motedesign
Sjekk vår blogg! 

Slik får du merke storbypulsen på denne linja: 

• Aktuelle utstillinger i gallerier
• Mangfold av spennende butikker for eksempel på Grünerløkka
• Grønlands fasinerende tekstilbutikker
 Draktsamlingen på Kunstindustrimuseet
 Oslo Fashion Week i februar
• Besøk på faglig relevante utdanningsinstitusjoner i Oslo. 
• Besøke redaksjonen til et moteblad, feks. ELLE.
• Utforske mangfoldet av moten i gatebildet

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Cookies