På Mote & Design kan du omsette egne ideer til ferdige moteplagg. Det er en spennende prosess som består i å søke inspirasjon, komme med egne ideer, lære praktisk utforming gjennom håndverk, samt tilpasning og styling av antrekk som til slutt skal presenteres som motefoto eller på catwalken.

Du lærer å tegne og sy. Vi tar utgangspunkt i den enkeltes ferdighetsnivå og jobber videre ut fra dine erfaringer. Du lærer forskjellige sømteknikker, mønsterbehandling og forskjellige tegne- og presentasjonsteknikker. Vi er også innom drakt- og motehistorie i løpet av året og det blir en økt med fokus på materiallære.

Vi snakker om hvordan trendbildet endrer seg, blir kjent med ulike designere og ser på hva som preger motebildet akkurat nå. Men det meste av tiden går til syprosjekter og designoppgaver. Fagstoffet kommer som små drypp innimellom. Verkstedet er åpent for deg hver dag fra 9-22.30 og det er alltid hyggelig når det er mange som sitter og jobber og som kan hjelpe hverandre. Når vi som underviser på linjen har tilsynsvakt  kommer vi gjerne innom og kan bidra med råd og veiledning. Ofte slår vi oss ned for en prat om mote eller andre ting.

Storbymote
En typisk oppgave handler om storbyen. Her skal du sy et plagg til deg selv med utgangspunkt i det urbane Oslo. Vi drar ut i byen og finner inspirasjon. Det kan være alt fra brostein og graffiti, til arkitekturen i Barcode eller det myldrende og fargerike liv på Grønland. Hvordan kan vi omsette denne inspirasjon til klær? Og hvor finner ulike designere i Norge og ute i verden sin inspirasjon fra og hva kaller de deres kolleksjoner?

Konstruksjon og modellering
Noe av det grunnleggende når du skal omsette dine egne ideer til virkelighet er å finne et mønster som passer og kan videreutvikles til akkurat det plagget du vil sy. Derfor har vi et minigrunnkurs i både modellering og konstruksjon. Dette gir deg forutsetningene for å fremstille et hvilket som helst design. Noen ganger tar vi utgangspunkt i allerede eksisterende mønstre, andre ganger tegner du ditt eget helt fra grunnen. Når du går ut fra Holtekilen er målet at du kan få til å sy hva som helst, ut fra egne behov og ideer.

Estetisk bærekraftig mote
Et av de temaer vi jobber med er hvordan vi kan designe, utvikle og tenke bærekraftig når vi også er opptatt av mote. Vi undersøker garderobene våre og ser hva det er som vi bruker mye og kanskje har hatt i mange år. Hva er det som kjennetegner et plagg? Hvordan kan vi skape mote som tilgodeser de prinsipper? Kan det ha noe med det sublime og det skjønne å gjøre, og hva betyr egentlig det? Du trenger kanskje ikke kjøpe så mye klær hvis du finner – eller syr - klær som passer perfekt for deg!

Kolleksjon/Designerteam
I løpet av året får du som oppgave å designe en minikolleksjon i samarbeid med de andre i klassen. Det kan være en utfordring å få forskjellige ideer og tanker til å møtes men det er først og fremst utrolig givende og utviklende når man har noen å samarbeide med om nye ideer og utvikling av ideer videre. Dere designer kolleksjonen sammen, men velger hvert deres plagg som skal ferdigstilles. Hele kolleksjonen med de ferdigsydde plaggene presenteres for klassen.

Motefoto
Motefoto er viktig når designere presenterer sine kolleksjoner. Antrekkene du syr får du mulighet til å ta ordentlige bilder av. Som regel samarbeider vi med Film - Foto - Sosiale medier som stiller med utstyr, studio og fotografer. Vi ser på motefoto i magasiner og på nett, hvordan virkemidler som brukes bevisst for å få frem stemninger som fremhever antrekkene som blir presentert. Du skal tenke på hva du vil formidle med antrekket ditt og jobbe med lys, styling og poseringer. Dette er en oppgave som krever godt samarbeid.

Studietur til Tokyo og Kyoto
I Tokyo opplever vi både gatemote i Harajuku og ser på de japanske designere som påvirker den internasjonale moteverden. I Kyoto skal vi bla til det store Kobe fashion museum. Og så skal vi selvfølgelig høre om silke og vi skal se på gatene hvor store moteskapere fra hele verden holder til. Les mer her

Alt dette og mye mer! 

Se den nye presentasjonsfilmen om Mote & Design som Film - Foto - Sosiale medier har laget.


 Instagram for motedesign

Sjekk vår blogg! 

Slik får du merke storbypulsen på denne linja: 
• Aktuelle utstillinger i gallerier
• Mangfold av spennende butikker for eksempel på Grünerløkka
• Grønlands fasinerende tekstilbutikker
 Draktsamlingen på Kunstindustrimuseet
 Oslo Fashion Week i februar
• Besøk på faglig relevante utdanningsinstitusjoner i Oslo. 
• Besøke redaksjonen til et moteblad, feks. ELLE.
• Utforske mangfoldet av moten i gatebildet

Eksempler på valgfag som er relevante for Mote/design 
• Redesign, design og miljø, vesker, tegning, toving og silketrykk.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Cookies