Et praktisk fag med fokus på håndverk, dyrking, naturkunnskap og estetikk. Er du kreativ og nysgjerrig? Har du øye for de små detaljene og bryr deg om livet på planeten vår? Kanskje du vil lære mer om sanking og dyrking av mat, og nyttevekster?

Da kommer du til å trives i skolens botaniske kunstlab. Her er det rom for å skape, dyrke, sanke, eksperimentere og undres.  

Faget følger årstidene og undervisningen er prosjektbasert. Vi drar ut på ekskursjoner med kamera og skisseblokk, for å la oss inspirere, eller sanke. Vi bruker sansene og observerer naturens mangfoldighet ute på tur, eller vi dyrker egne urter og nyttevekster i skolens takhage og drivhus. Videre jobber vi med foredling og utvikling av egne naturprodukter av det vi har dyrket og sanket. Det vil også være rom for å reflektere rundt disse estetiske opplevelsene og arbeide videre med kunstuttrykk i form av bilde-, design- og tekstarbeid med utgangspunkt i naturens mangfold av former, mystikk og teksturer.  

Det vil være mulighet for å fordype seg i selvvalgte tema og du vil lære ulike håndverksteknikker som broderi, strikkemønstre, foto med speilreflekskamera, naturalistisk tegning, plantefarging, stofftrykk og bokbinding.  

Faget bygger på Økosofien (Økofilosofi) som enkelt kan oversettes til naturvisdom. Denne sier at "alt som lever, er deler av den samme helheten, og at alle levende vesener har like stor rett til å utfolde seg" (- Arne Næss)  

I tillegg til pedagogisk utdannelse har lærerne på linja bred kompetanse innen dyrking, bærekraft, klesdesign, tegning, tekstil, naturkunnskap, foto, form, farge og diverse dekor- og trykketeknikker. I tillegg har de til felles å ha en brennende interesse for sakte friluftsliv, hage og miljø.  

Undervisningsform: Det vil være mye praktisk arbeid under individuell veiledning fra lærerne. Det vil også være noe teoretisk undervisning i materiallære og økosofi.  

Les om studietur til Japan.

Webdesign og webutvikling: Digi Publishing AS

Cookies